25 Ocak 2012 Çarşamba

Cennetin Dibi - Gökşin Varan

Kentin kalbinde, kalbinde olduğu kadar da dışında kalmış bir semtin öyküsü bu.

Kaderi onlarca yıldır göçlerle çizilmiş, gözlerden ırak bir eski " İstanbul Mirası"; daha karanlık ve daha aydınlığın kucağında kesişen yolların cilveli birlikteliği ile davetkar görünüyor.

Bir kenti hayal ederek göçenlerin, kent hayali peşinde koşanların, kentin hayalinde kaybolanların soluğu ilk aldıkları bir durak, bir  "hayali kent" burası.

"Yaşam ve ölümün", "hüznün ve coşkunun", "güzel ve çirkinin" ince bir çizgideki içiçeliğinin izinden Tarlabaşı sokakları ve "Yolda olmak" üzerine bir deneme...

Tam da burada ama aynı zamanda hiçbir yerde...































İsviçre, 1978.

Fotoğrafa 1998’te başladı. Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi, Gazetecilik Bölümünü bitirdi (2001). Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Haber Ajansı (MIHA)’da gazetecilik ve basın fotoğrafçılığı eğitimi aldı. Aynı ajansta basın fotoğrafçısı olarak çalıştı (1998-2001). Fotoğrafın gücünü o dönemde keşfetti ve bu yolda yürümeye karar verdi. Bir dönem İsveç’te Nordens Fotoskola’da fotoğraf eğitimi aldı (2004). Serbest fotoğrafçi olarak son dönemde kent odaklı kişisel projeler üzerinde çalışıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder